Pozivnica na tradicionalni korizmeni koncert KUD-a “Pleter” i prijatelja

2023

U subotu, 25. ožujka 2023. godine u 18:30 h u župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u Dugopolju će se održati tradicionalni korizmeni koncert u organizaciji KUD-a “Pleter”. Gosti na ovogodišnjem koncertu biti će Pučki pivači KBF Sveučilišta u Zagrebu,  Zbor mladih VIS DEI iz Dugopolja i dječja klapa “Maestral” iz Splita (Osnovne škole “Visoka”). Ulaz je besplatan.

U subotu, na blagdan Blagovijesti, 25.03.2023. godine s početkom u 18:30  u župnoj crkvi sv. Mihovila u Dugopolju, održat će se tradicionalni korizmeni koncert KUD-a “Pleter” i prijatelja.

U prvom dijelu programa predstavit će se sekcije KUD-a “Pleter” (pučkih pjevačica, dječjih folklornih skupina koje čine dječji folklorni ansambl), Zbor mladih VIS DEI iz Dugopolja pod ravnanjem voditelja Domagoja Rogošića, dječja klapa “Maestral” Osnovne škole “Visoka” iz Splita pod ravnanjem voditeljice Helene Pelić, prof., te Karla i Roko Rogošić (članovi glazbene sekcije KUD-a “Pleter”) kao klasični glazbenici.

U drugom dijelu koncerta Pučki pivači KBF-a (Katoličko bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu) pod ravnanjem umjetničkog voditelja doc. dr. sc. Joška Ćalete, izvest će niz pučkih sakralnih korizmenih napjeva različitih krajeva Hrvatske. Pučki pjevači KBF-a predstavit će se u Dugopolju u okviru ciklusa svojih korizmenih koncerata pod nazivom “Puče moj” (Varaždin, Šibenik, Međugorje, Zagreb).  Ulaz je slobodan!

Pokrovitelj ovog koncerta je Općina Dugopolje. Ovim putem se KUD “Pleter” zahvaljuje Općini Dugopolje, te Župi sv. Mihovila ark. na pruženoj potpori i pomoći u organizaciji tradicionalnog koncerta.