Svi zainteresirani imat će prigodu pogledati četiri predstave za djecu i mlade te biti dio smotre dječjih folklornih grupa i smotre dječjeg stvaralaštva, a većina događanja odvijat će se u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu .

Sve započinje u petak, 6. svibnja u 19.00 sati, kada je na rasporedu smotra dječjih folklornih grupa „Dica i tradicija“. Tada nastupa dječji ansambl KUD-a “Pleter” s koreografijom “Ovce moje čuvajte se same” – pjesme, plesovi, rugalice, brojalice dugopoljskog kraja. Pored skupine KUD-a “Pleter” nastupat će još 5 folklornih skupina i nekoliko dječjih zborova i klapa.

Nedjelja (8. svibnja 2022.), predviđena je za jubilarnu 10. smotru dječjeg stvaralaštva “Kaštel mali”. Ista će započeti u 18:00 sati u kinu Sv. Juraj.

Kazališna predstava GKM-a iz Splita „Crvenkapica“ održat će se 10. svibnja 2022. godine (utorak) u 16:00 sati. Dva dana kasnije, u četvrtak 12. svibnja u 10 sati, isto kazalište izvest će predstavu „Carevo novo ruho“.

Predstavu „Dalmatinko“ glumci Kaštelanskog kazališta odigrat će u petak, 13. svibnja u 16 sati, u Pastoralnom centru – Kaštel Lukšić. Zadnjeg dana Kaštel Malog, u utorak, 17. svibnja u 10:30 sati, glumci HNK Šibenik uprizorit će predstavu pod nazivom “Šumica” u DV Maslina (Kaštel Štafilić) u 10:30 sati.

Ulaz na sva događanja je besplatan!