Božićni koncert KUD-a “Pleter” i prijatelja, 2017.

KUD-Božićni-koncert-2017

U srijedu, 20.12.2017. godine s početkom u 19:00 u Domu kulture u Dugopolju, održan je još jedan u nizu tradicionalnih Božićnih koncerata KUD-a Pleter i prijatelja.

Božićni koncert u Dugopolju KUD „Pleter“ i prijatelji, uz pokroviteljstvo Općine Dugopolje, organizira se neprekidno od 2004. godine. Kao jedno od najprepoznatljivijih događanja u Dugopolju, uz domaće snage ugošćuje i brojne poznate goste. Posebna svečanost je bila i ta što se sinoćnji koncert održao u godini kada se slavi dvadeseta godišnjica rada KUD-a „Pleter“.

Uz sekcije KUD-a kao domaćine, na koncertu su nastupile i mnoge ugledne klape koje baštine tradicionalnu pjesmu hrvatskoga naroda. Redom su se na pozornicu popeli i nekoliko pjesama izvodili Dječji ansambl KUD „Pleter“, Klapa Žrnovnica, Ženska klapa Murtela, Klapa Delmati, Etno skupina Šušanj, Ženska klapa Minudle, Folklorni ansambl i glazbena sekcija KUD-a Pleter, te još jednom Klapa Delmati sa dvije nove pjesme. Na kraju su na pozornici nastupili svi izvođači zajedno koji su skupa sa publikom otpjevali narodnu pjesmu s Murtera „Preveliku radost navišćujen vama“.

Pjevale su se narodne pjesme iz raznih područja hrvatskoga naroda: iz Bačke i Zagorja (koje je izvodio Dječji ansambl KUD-a), zatim pjesama gradišćanskih Hrvata, međimurskih narodnih popjevki, hercegovačkih i srednjebosanskih narodnih božićnih pjesama, te naravno, u najvećem broju dalmatinskih narodnih bloagdanskih pjesama.

Publika je posebnim ovacijama nagradila mališane iz Dječjeg ansambla KUD-a Pleter, koji su oduševili sa prvim nastupom na Božićnom koncertu u Dugopolju.

Prije samoga kraja koncerta, u ime organizatora KUD-a Pleter i Općine Dugopolje, načelnik Perica Bosančić uručio je prigodne zahvalnice svim izvođačima. Ponovno su najveće ovacije doživjeli najmlađi izvođači koji su uz zahvalnice dobili i poklon paketiće koje su posebno za njih pripremili organizatori.

Na kraju koncerta, domaćini iz KUD-a Pleter su se zahvalili publici i svim sudionicima, te su uz prigodne čestitke zaključili ovu prekrasnu večer.