Članovi KUD-a “Pleter” sudjelovali na Seminaru tradicijskog pučkog pjevanja

olimpijada_kulture-13

Naši članovi su ovog puta sudjelovali na dvodnevnom Seminaru tradicijskog pučkog pjevanja “Dođi u Kaštela – tradicijsko pjevanje – kolende”, koji je bio organiziran u okviru manifestacije “Olimpijada kulture”, 2022. Seminar se održao 24. i 25.11.2022. godine u popodnevnim satima.

Drugu godinu za redom nastavlja se s promocijom i razvijanjem kreativne i kulturne industrije i to u sklopu manifestacije Olimpijada kulture Kaštela (u nastavku: OK Kaštela) koja je započela još početkom studenog i trajat će do kraja veljače, a u sklopu koje će se održavati razne glazbene, plesne i likovne radionice.

OK Kaštela je projekt koji nastavlja promovirati i razvijati kreativne i kulturne industrije a posebno i sve kreativce. Projektom će se osloboditi mogućnosti za kreativce amatere ali i kreativce profesionalce kako bi mogli predstaviti svoje kreativnosti i kreativne radove.

Tako je u sklopu ovog projekta u staroj školi u Kambelovcu organizirano dvodnevno tradicijsko pučko pjevanje koje je vodio etnomuzikolog Joško Čaleta.

Da je interes za ovaj gotovo zaboravljeni običaj veliki, vidjelo se po broju okupljenih na ovom seminaru. Oko četrdesetak zainteresiranih sudionika, sjedeći u krug, s nestrpljenjem su čekali početak prvog dijela seminara koji je trajao gotovo četiri sata.

Želimo iskazati zahvalnost na pozivu KUD-u “Ante Zaninović”, te se nadamo budućim sličnim suradnjama!