Dječji ansambl KUD-a “Pleter” sudjelovao na večeri dječjeg folklora u Općini Marina

PHOTO-2022-07-27-09-33-16a

Dječji ansambl KUD-a “Pleter” na poziv članica i članova KUU “Andrija Matijaš Pauk” iz Marine, sudjelovao u proslavi dana Općine Marina, blagdana sv. Jakova i Ane, na večeri dječjeg folklora pod nazivom “Danas Jakov, sutra Ana, u Marinu oba ćemo dana!”, koja se održala u Marini, u utorak, 26.07.2022. s početkom u 20:30.

U programu folklorne večeri sudjelovali su dječji ansambli  kako KUD-a “Pleter”, tako i KUU “Mosor” iz Gata, te dječja sekcija KUU “Andrija Matijaš Pauk” i Osnovne škole “Ivan Duknović” iz Marine. Djeca su se predstavljala dječjom zavičajnom folklornom  baštinom. KUD “Pleter” izveo je koreografski prikaz dječjih igrica, brojalica, pjesama i kola dugopoljskog kraja pod nazivom “Ovce moje čuvajte se same”, te su se članovi dječjeg ansambla i sekcije svirača tradicijskih glazbala Karla i Roko Rogošić predstavili svirkom na hrvatskim tradicijskim glazbalima: istarskom mihu, šurlama, lijerici, mandolinama i dangubicama.

Za svu djecu sudjelovatelje, organizator je priredio zajedničko druženje nakon nastupa na ljetnoj pozornici postavljenoj uz marinsku kulu u samo centru mjesta, čemu su se djeca osobito veselila.