“Ero s onoga svijeta” u izvedbi KUD-a “Pleter” i Hrvatskog ansambla opera Croatica

ERO

Ulomak iz slavne opere Jakova Gotovca uprizorit će članovi KUD-a “Pleter” i solisti HNK Split, u nedjelju 26. rujna 2021. godine, ispred crkve sv. Roka u Dugopolju.

Najuspješnije i najpopularnije djelo Jakova Gotovca opera “Ero s onoga svijeta” odavno je ubrojen među najuspjelije opere. Brojni osvrti o predstavama postavljenim na stranim pozornicama ocjenjuju Eru zaštitnim znakom hrvatske opere, koji prenosi pjesme i plesove svoje domovine u svijet, pri čemu su dramska riječ i glazba idealno spojene.

Sudeći po popularnosti ove opere, članovi KUD-a “Pleter” su marljivo učili Završno kolo opere, te će ga zajedno sa solistima HNK (Vladimir Garić (Ero), Maja Andriolić (Đula), Božo Župić (gazda Marko), Ivona Bosančić Lasić (Doma), Marko Lasić (mlinar Sima), Tatjana Borščagivska (klavir)) scenski prikazati.

Ovo je samo jedan od kulturnih događanja kojima se obilježavaju blagdani sv. Mihovila i Jeronima (zaštitnika Općine Dugopolje), te pozivamo sve mještane Općine Dugopolje kao i okolice da nam se pridruže i upotpune ovaj nastup.

Pokrovitelji ovog događaja su Općina Dugopolje i TZ Općine Dugopolje.

Scenografiju će prirediti Ivanka Bilankov Smajo.