Koncert pučkog tradicijskog crkvenog pjevanja “O Marijo, majko”

seminar slika

U nedjelju, 12. rujna 2021. godine u 19:00h će se održati koncert u organizaciji KUD-a “Pleter” kao rezultat dvodnevnog Seminara pučkog tradicijskog pjevanja. Koncert će se održati na ljetnoj pozornici ispred crkve sv. Roka u Dugopolju. Gost ovog događaja je Vokalni Ansambl “Lovor” KUD-a “Korana”, Slunj. Ulaz je besplatan, a broj posjetitelja ograničen sukladno epidemiološkim mjerama.

Hrvatski sabor kulture u suradnji s KUD-om “Pleter” Dugopolje i dr. sc. Joškom Ćaletom organizira Seminar pučkog tradicijskog pjevanja za voditelje i članove amaterskih zborova i pjevačkih sastava na kojem će polaznici imati priliku upoznati se s tehnikama pjevanja različitih hrvatskih regija. Kao rezultat zajedničkog rada sudionici će predstaviti na koncertu na ljetnoj pozornici ispred crkve sv. Roka u Dugopolju dana 12. 9. 2021. godine u 18 h.

Ovogodišnji koncert pod nazivom „O Marijo, majko“, fokusirat će svoje interese na izuzetno značajnu i obimnu građu hrvatskih marijanskih i hodočasničkih pjesama, bogate tradicije crkvenog pučkog pjevanja u Hrvata.

Na koncertu će, kao gost nastupiti Vokalni Ansambl „Lovor“ KUD-a „Korana“ iz Slunja. Uz etnomuzikologa, vokalnog pedagoga i dirigenta dr. sc. Joška Ćaletu, seminar će voditi i asistent Ivan Buljan.

Pokrovitelji ovog Seminara su Splitsko – dalmatinska županija, Općina Dugopolje i Turistička zajednica Općine Dugopolje. Ovim putem se zahvaljujemo i Župi sv. Mihovila Dugopolje.

ULAZ JE SLOBODAN.