KUD “Pleter” dobitnik godišnje nagrade Općine Dugopolje za doprinos u promicanju zavičajne kulturne baštine

IMG-20210928-WA0032

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, Općina Dugopolje je proslavila Dane Općine Dugopolje i blagdan svetog Mihovila i svetog Jeronima. Tom prilikom je dodijeljena godišnja nagrada KUD-u “Pleter” za izniman doprinos u promicanju kulturno umjetničke baštine, te očuvanju tradicijskih običaja našeg kraja. 

U sklopu proslave Dana Općine Dugopolje i zaštitnika sv. Mihovila i sv. Jeronima, dana 27.rujan 2021. godine održana je svečana sjednica Općinskog vijeća.

 

 

 

 

 

Pred brojnim visokim uzvanicima općinski načelnik Perica Bosančić i predsjednik Općinskog vijeća Alen Smodlaka prisutnima su predstavili brojne vrijedne projekte kojima se naša Općina može pohvaliti. Riječ je preuzeo predsjednik Općinskog vijeća, te je godišnje priznanje dodijelio Kulturno umjetničkog društva “Pleter” za izniman doprinos u promicanju kulturno umjetničke baštine te očuvanju tradicijskih običaja ovog kraja. Drugu nagradu dobio je i naš mladi poduzetnik, član KUD-a “Pleter” – Goran Čipčić koji je sa svojim proizvodom “Zorina mast” napravio poduzetnički poduhvat, te mu ovim putem i čestitamo!

Nakon proglašenja dobitnika, uzvanicima se obratila Slavica Plazibat, predsjednica KUD-a “Pleter”:

“Velika mi je čast preuzeti ovu nagradu u ime svih članova koji su dali svoje vrijeme, ljubav i sposobnost kroz proteklih više od 22 godine postojanja i djelovanja KUD-a “Pleter”. Zahvaljujem na priznanju kao znaku prepoznavanja važnosti našeg društva za ovu zajednicu. Čestitam našoj energičnoj i sposobnoj tajnici Marijani Botić Rogošić, svim voditeljima naših sekcija, prethodnom predsjedniku KUD-a profesoru Stanku Baliću, zahvaljujem svima koji su podržali i sudjelovali u održavanju kontinuiteta djelovanja KUD-a “Pleter”.”, također je nadodala, “Najviše iz srca punog dragosti zahvaljujem divnim ljudima, mladima i starima, koji založno i složno čuvaju naše naslijeđe i čine nas ponosnima gdje god dođu. Ova je nagrada njihova, hvala!”

Nakon riječi naše predsjednice, ništa drugo ne preostaje nego uputiti riječi zahvale čelnicima Općine Dugopolje na čelu s načelnikom gosp. Pericom Bosančićem za prepoznatu važnost društva za našu zajednicu, te obećajemo da ćemo i dalje nastaviti raditi u istom smjeru!