KUD “Pleter” Dugopolje na “56. Vinkovačkim jesenima”

IMG-20210920-WA0120 – kopija – kopija

“Ide dika, kapu najerio”, slogan je pod kojim su otvorene 56. Vinkovačke jeseni. Ovogodišnja državna smotra izvornog hrvatskog folklora održavala se od 10. – 19. rujna 2021. godine, a KUD “Pleter” Dugopolje predstavljao je Splitsko – dalmatinsku županiju u skupini zaobalje.

Članovi KUD-a “Pleter” izabrani su kao predstavnici SDŽ (skupina zaobalje) na državnoj smotri izvornog folklora RH “56. Vinkovačkim jesenima”. 18. rujna 2021. godine članovi su na večernjem nastupu uprizorili scenski prikaz derneka u dugopoljskom kraju uz pratnju dipala i napjeva koje su izvodili pučki pjevači. Sljedeće jutro (19.09.2021.), članovi su sudjelovali u svečanom mimohodu, koji je zaokružio ovu manifestaciju.

 

 

 

 

 

U mimohodu su bila sva folklorna društva čiji su članovi ulicama Vinkovaca pjevali, svirali, plesali i pokazali svu ljepotu svojih nošnji i običaja. Nakon folkloraša, gledatelji su imali priliku vidjeti lipicance i njihove ponosne vlasnike, konjanike i svečano urešene zaprege.  Tako je i ovogodišnji mimohod još jednom pokazao sav sjaj i bogatstvo tradicijske baštine hrvatskoga naroda.

Tijekom ovog vikenda KUD “Pleter” je posjetio i Vukovar.

 

 

 

 

Zahvaljujemo se našim domaćinima – KUD “Samica” Novi Jankovci, na gostoprimstvu i veseloj atmosferi. Nadamo se što skorijem susretu.

“Jeseni su milo janje moje, da su barem u godini troje!”