KUD “Pleter” sudjelovao na 11. Sajmu sela u Sinju

sinj - sajam sela

KUD „Pleter“ Dugopolje, 07.08.2021.  sudjelovao je u kulturno-umjetničkom programu drugog dana Sajma sela kojeg u okviru manifestacije „Dani alke i Gospe“ tradicionalno, već 11. godinu organizira Turistička zajednica grada Sinja.

Na Trgu dr. Franje Tuđmana, 6. i 7. kolovoza u organizaciji Turističke zajednice grada Sinja održan je 11. Sinjski sajam sela, uz potporu Grada Sinja i Splitsko Dalmatinske županije. Na njemu je sudjelovalo više od 35 izlagača: renomirani proizvođači pršuta, sira, meda, soparnika, likera i rakije, a predstavljeni su i autohtoni stari zanati poput izrade narodnih nošnji, opanaka, peka, bakri, vrtnog alata i drugih rukotvorina od drveta izrađenih na tradicionalan način te kolekcionarske zbirke.

Na ovogodišnjem Sinjskom sajmu sela pored lokalnih amaterskih kulturno-umjetničkih udruga: Udruge za očuvanje baštine cetinskog kraja, KUD-a „Vrilo“ iz Obrovca Sinjskog, KUD-a „Glavice“ i KUD-a „Cetina“, gostovali su brojni KUD-ovi koji su kroz Večer viteštva i folklora prezentirali običaje i tradiciju svojih zavičaja: KUD „Dusina“ iz Dusine, KUD „Pleter“ iz Dugopolja, etnoglazbenik Goran Mikas iz Vele Njive (Poljica) te KUD „Dicmo“ iz Dicma.

Članovi folklornog ansambla, sekcije pučkih pivača i svirača tradicijskih glazbala predstavili su se tradicionalnim napjevima, gluhim kolom i svirkom na dvojnicama iz dugopoljskog kraja, te pjesmama, glazbom i plesovima iz Like.

Zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Sinja na pozivu i iznimnom gostoprimstvu.