KUD “Pleter” sudjelovao na X. međunarodnom folklornom festivalu u Pragu

WhatsApp Image 2022-08-23 at 14.19.57

U razdoblju od 19. kolovoza do 22. kolovoza, članovi kulturno-umjetničkog društva “Pleter” Dugopolje gostovali su na “X. ljetnom folklornom festivalu u Pragu”. Članovi su se predstavili izvornim folklornim običajima dugopoljskog kraja.  

“Summer folklore festival Prague” naziv je festivala kulture i različitosti koji se svake godine održava u ljetnim mjesecima u Pragu. Ove godine isti se održao u blizini centra Praga pod organizacijom Blue Diamond Events. Ovaj festival obilježavaju brojne priredbe i nastupi, večeri folklora i pjevačkih grupa, zborovi, dječji nastupi i sl.

Folklorni ansambl, pučki pjevači kao i članovi mandolinsko – tamburaškog sastava i svirača tradicijskih glazbala KUD-a “Pleter” Dugopolje svoje je zavičajne folklorne običaje predstavilo drugi dan gostovanja – 20. kolovoza. Uz naše članove nastupilo je još 8 plesnih grupe iz više država. Folklornim skupinama su na kraju uručena priznanja i zahvalnice od strane organizatora – Blue diamonds folklore festivals.

Tijekom putovanja članovi su posjetili Graz, Prag, Kutná Hora i Beč.

Gostovanje Kulturno umjetničkog društva “Pleter” Dugopolje, financijski su potpomogli Ministarstvo kulture i medija, Općina Dugopolje i Turistička zajednica Općine Dugopolje kojima 32 sudionika istinski zahvaljuju na pruženoj potpori.

Treba istaknuti da je ovo bila izvrsna prilika za zbližavanje i ostvarivanje novih prijateljskih odnosa sa sudionicima festivala te se članovi folklornog ansambla, sekcije pučkih pjevača i glazbene sekcije KUD-a “Pleter” iskreno nadaju da će se slično gostovanje uskoro ponoviti.