KUD “Pleter” sudjeluje na 10. županijskoj smotri folklora Splitsko – dalmatinske županije

nostalgija

13. Dani tradicije “Nostalgija” – Kaštela 2022, održat će se  od 27. do  29. lipnja u Kaštel Novom u organizaciji TZG Kaštela, suorganizaciji udruge Šušur, a pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, Županije splitsko-dalmatinske, TZ Splitsko-dalmatinske županije, Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstva  turizma, Ministarstvo poljoprivrede i Cemex Hrvatska d.o.o. 

U cilju očuvanja i promocije bogatstva kaštelanske i hrvatske baštine i produženja turističke sezone, Turistička zajednica grada Kaštela u suradnju s Udrugom za promicanje kvalitete života, kulturnih vrijednosti i baštine Šušur, započela je 2010. godine s organizacijom manifestacije „Nostalgija – Dani tradicije Kaštela“ sa naglaskom na bogastvo nematerijalne kulturne baštine, izvorne hrvatske proizvode i u duhu kršćanske tradicij.

Svih ovih trinaest godina ovom kulturno-gastro-sajamskom manifestacijom nastoji se da posjetitelji osjete i dožive Kaštela i Hrvatsku kroz mirise i okuse gastro ponude autohtonih jela i pića, zvuke folklora i narodne običaje, klapsku i duhovnu pjesmu, tradicijske obrte i unikatne rukotvorine kao dio bogastva hrvatske nematerijalne kulturne baštine.

Ova manifestacija 2017. godine dobila je posebno priznanje “Suncokret ruralnog turizma Hrvatske” za tradicijsku manifestaciju.

Folklorna društva svoje će točke predstaviti u ponedjeljak (27.06.2022.) u 21:00h a prethodno će biti mimohod u 20:00h.

Detaljni program cijele manifestacije možete pronaći OVDJE.

Ulaz na sva događanja je besplatan!