KUD “Pleter” sudjeluje na 20-toj jubilarnoj “Tamburici i mandolini” u Kaštelima

tamburica i mandolina

Dana 21.08.2021. godine s početkom u 21:00 održat će se u novom parku u Kaštel Lukiću, 20-ta jubilarna “Tamburica i mandolina” u organizaciji KUD-a “7 Kaštela” iz Kaštel Gomilice. Dugopoljske običaje derneka predstavit će članice i članovi folklornog ansambla, sekcije pučkih pjevača i svirači tradicijskih glazbala KUD-a “Pleter”.

KUD “Pleter”, od svog osnutka, uspješno surađuje s KUD-om “7 Kaštela” iz Kaštel Gomilice. I ove subote, na 20-toj jubilarnoj “Tamburici i mandolini” koju svake godine uspješno organiziraju KUD “7 Kaštela” iz Kaštel Gomilice (tijekom ljeta u Dalmaciji) i KUD “Vjekoslav Klaić” iz Garčina (tijekom jeseni u Slavoniji), predstavit će se članovi folklornog ansambla, sekcije pučkih pjevača i svirači tradicijskih glazbala KUD-a “Pleter”, izvodeći pjesme, glazbu i kolo dugopoljskog kraja.

Pored KUD-a “Pleter” na ovogodišnjoj obljetničkoj “Tamburici i mandolini”, pored domaćina KUD-a “7 Kaštela” i KUD-a “Vjekoslav Klaić”, nastupat će i KUD “Putalj” iz Kaštel Sućurca, KUU “Andrija Matijaš – Pauk” iz Marine, te klapa “Sv. Jeronim” iz Kaštel Gomilice. Programom “Tamburice i mandoline”, Grad Kaštela, svake godine obogaćuje “Kaštelansko kulturno ljeto”.

Ulaz je slobodan.