Naša klapa “Murtela” gostovala na 17. susretu klapa u Gorici, Bosni i Hercegovini

murtela

U petak, 28.07.2023. godine u staroj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Gorici, Bosni i Hercegovini, upriličen je tradicionalni 17. susret klapa u organizaciji Bratovštine sv. Stjepana Prvomučenika župe Gorica-Sovići, a u okviru Kulturnog ljeta kojeg organizira župa Gorica-Sovići.

Na susretu su nastupile klape iz Hrvatske i Bosni i Hercegovine i to: Klapa Trebižat, Klapa Neviste, Klapa sv. Mihovil iz Prološca, Crkveni pučki pivači iz Rogotina, Klapa Preženca i Klapa Bratovština, te naša klapa “Murtela”.

S pjevačima Klape Bratovština Gorica – Sovići, žensku klapu “Murtela” vežu godine iznimne kulturne suradnje i čvrstog prijateljstva. Domaćini ove tradicionalne manifestacije u Gorici, u Dugopolju su predstavili više puta na tradicionalnim sakralnim božićnim i korizmenim koncertima KUD-a „Pleter“, susretu klapa „Pod Mosorom klapa piva“ i pučkim veselicama u okviru Mihovilova. Upravo na ovakvoj suradnji te prijateljstvu, a posebice na iznimnom gostoprimstvu i na ovogodišnjem susretu u Gorici, sve članice klape “Murtela” zahvaljuju svojim domaćinima.