FOLKLORNI ANSAMBL I SEKCIJA PUČKIH PJEVAČA I PJEVAČICA

Folklorni ansambl i sekcija pučkih pjevača KUD-a „Pleter“ (koji djeluju od osnutka KUD-a) predstavili su se na svim eminentnim smotrama u RH, ali i na nekoliko značajnijih festivala, između ostalog i CIOFF-ovih, u Europi (Bugarskoj, Italiji, Sloveniji, Mađarskoj, Češkoj, Poljskoj, Srbiji, Makedoniji).

Nekoliko godina zaredom, pobjednici su županijskih smotri folklora Splitsko-dalmatinske županije (2016. i 2017.godine u kategoriji izvornih skupina). Pobjednici svih županijskih smotri izvornog folklora svih županija Republike Hrvatske 2017. godine sudjelovali su na nacionalnom 24. susretu folklornih skupina i ansambala  održanom u Sisku, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, gdje je Stručni ocjenjivački sud KUD-u „Pleter“ dodijelio I. nagradu i naslov pobjednika u kategoriji izvornih folklornih skupina Hrvatske.

Folklorni ansambl KUD-a „Pleter“ je sudjelovao na regionalnoj smotri: 50. jubilarnim „Đakovačkim vezovima“ i državnim 51. jubilarnim „Vinkovačkim jesenima“  kao predstavnik Splitsko-dalmatinske županije.