Početak održavanja folklornih radionica na temu “Ranče 1 – folklorni ples panonske zone”

IMG_6978

Dana 20.01.2022. godine, u sklopu projekta (ex) PRESS-PROGRESS nositelja Lokalne akcijske grupe Zagora i partnera (Udruga “DAR”, KUD “Pleter” Dugopolje, HPD “Ljubljan” Dugopolje, Narodna knjižnica u Dugopolju i Općina Dugopolje) održana je još prva u nizu radionica folklornog plesa za mlade i odrasle pod nazivom „Ranče 1 – folklorni ples panonske zone″.

U četvrtak (20.01.2022.) u 21:00 h održala se radionica folklornog plesa za mlade i odrasle u PRESS centru. Na radionicu se odazvalo nekoliko polaznika folklorne plesne skupine KUD-a “Pleter”, te su započeli učiti ples karakterističan za panonsku plesnu zonu- RANČE. Ples se pleše se po cijeloj Baranji i manjem dijelu Slavonije. Pleše se u parovima, a može se plesati i u kolu.

Aktivni članovi KUD-a “Pleter” ne propuštaju priliku za dodatnim kulturnim uzdizanjem, te ovim putem pozivamo sve zainteresirane pojedince da nam se pridruže na sljedećim radionicama.

Prijave na radionice su obavezne! Sve kontakt informacije pronađite na naslovnici web stranice, facebook profilu KUD-A “Pleter” ili instagram profilu.