Poziv članovima KUD-a “Pleter” za sudjelovanje na seminaru “Revitalizacija ojkanja Cetinske krajine”

sviraci – kopija – kopija – kopija (1)

Veselimo se nadolazećem Seminaru pučkog tradicijskog pjevanja Cetinskog kraja pod nazivom “Revitalizacija ojkanja Cetinske krajine” koji će se održati 02. i 03. travnja 2022. godine pod vodstvo dr. sc. Joška Ćalete. Seminar će organizirati KUD “Dicmo” uz financijsku potporu Općine Dicmo i Ministarstva kulture i medija.

KUD “Dicmo“ organizira Seminar – revitalizacija ojkanja u Cetinskoj krajini za članove folklornog ansambla i druge zainteresirane KUD-ove iz okolice, na kojem će polaznici imati priliku upoznati se s tehnikama pučkog tradicijskog pjevanja cetinskog kraju.

Seminar će biti održan tijekom vikenda 2. i 3. travnja 2022. godine u Dicmu u organizaciji KUD-a “Dicmo” te uz pomoć materijalne potpore Općine Dicmo i Ministarstva kulture i medija. Isti će se održati u novootvorenom Vatrogasnom domu, u Dicmu u skladu s epidemiološkim mjerama Stožera civilne zaštite. Seminar “Revitalizacija ojkanja Cetinske krajine”, fokusirat će svoje interese na građu napjeva dalmatinskog zaleđa. Seminar će voditi etnomuzikolog, vokalni pedagog i dirigent dr. sc. Joško Ćaleta.

Rezultate zajedničkog rada sudionici će predstaviti na koncertu u organizaciji KUD-a “Dicmo” u Vatrogasnom domu u Dicmu dana 03.04.2022. godine u 18h.