U večeri dječjih skupina 20-te jubilarne mućke “Škrinje” sudjelovao i dječji ansambl KUD-a Pleter

IMG_9084

U subotu, 14.07. s početkom u 19:30 na platou športsko-rekreativnog centra “Radača” u Muću, otvorena je jubilarna 20.-ta Međunarodna smotra folklora “Stara je škrinja otvorena, upravo nastupom dječjih folklornih skupina Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Na smotri se predstavilo sveukupno 14 folklornih skupina sa 17 folklornih točaka. Uz Domaćine KUD Branimir 888 – Muć, svoje, uglavnom zavičajne dječje folklorne običaje i baštinu pokazali su najmlađi članovi i članice KUD-ova: “Kvadrilja” iz Trogira, “Jara” iz Širokog Brijega, “Jedinstva” iz Splita, “Milana Begovića” iz Vrlike, “Andrija Matijaša Pauka” iz Marine, “Peruće” iz Hrvaca, “Mosora” iz Gata, “Dikovače iz Zmijavaca, “Milka Cepelića” iz vuke, “Rodoča” iz Mostara, “Metkovića” iz Metkovića i “Pletera” iz Dugopolja.

Mali Pleteraši s ponosom su, raspoloženo i veselo, još jednom izveli dječje folklorne običaje Dugopolja u koreografiji “Ovce moje čuvajte se same” i zaslužili gromki aplauz i simpatije mnogobrojne publike, ali i svih malih folklornih prijatelja koji je u Muću iste večeri bilo gotovo 400.

Prijateljima iz Muća, KUD-u “Branimir 888 – Muć”, želimo uspješnu realizaciju cjelokupne manifestacije, zahvaljujemo na pozivu i želimo jednako uspješnih i veselih i budućih 20 godina.