Ženska klapa “Murtela” sudjeluje na VI susretu klapa “Pod Mosorom klapa piva” u Dugopolju

Pod mosorom klapa piva - plakat

Ženska klapa Murtela i ove godine sudjeluje na VI susretu klapa “Pod Mosorom klapa piva” u Dugopolju. Susret klapa održat će se u subotu, 21.08.2021. godine s početkom u 20:00 na ljetnoj pozornici pred crkvicom sv. Roka u Dugopolju. Ulaz slobodan.

Ženska klapa Murtela KUD-a “Pleter” u suradnji s ženskom klapom “Kolure” iz Splita inicirala je te uspješno realizirala do sada pet klapskih susreta u Dugopolju pod nazivom “Pod Mosorom klapa piva” s intencijom obogaćivanja kulturne ponude Općine Dugopolje u ljetnim mjesecima. Vremenom klapski susreti su postali kulturno događanje s kojim se praktički otvara niz kulturnih događanja kojima se obilježavaju blagdani sv. Mihovila i Jeronima (zaštitnika Općine Dugopolje). Ove godine, organizaciju klapskih susreta u Dugopolju preuzela je Ženska klapa “Kolure”, koja će na ljetnoj pozornici pred crkvicom sv. Roka u Dugopolju, u subotu, 21.08.2021. s početkom u 20:00, kao domaćin ugostiti sveukupno 8 klapa.

Ženska klapa Murtela, pod umjetničkim voditeljstvom maestra dr. sc. Vite Balića, predstavit će se sa dvije pjesme i to: “Ka’ smo zdigli crjenu kapu” i “Jubavi, ufanje veliko”.

Ulaz je slobodan uz predočenje COVID potvrde (EU putovnice ili negativnog testa). Besplatno testiranje biti će omogućeno svim sudionicima na ulazu u dvor crkvice sv. Roka u Dugopolju